Tarih: 12.12.2025 12:06

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET VE EKONOMİ MESAJLARI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİSK 29. Olağan Genel Kurulu'na katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiden çalışma hayatına, işveren-işçi ilişkilerinden asgari ücret görüşmelerine kadar birçok konuya değinen Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"TİSK, İŞ DÜNYASININ GÜÇLÜ TEMSİLCİSİ"

Erdoğan, genel kurulun Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek TİSK'in hem ulusal hem uluslararası alanda işverenleri başarıyla temsil ettiğini belirtti.

"TİSK çatısı altında iş dünyamız için hazırlanan raporlar, yayınlar ve belgeler kıymetlidir. Dünya değişirken, teknoloji ilerlerken işletmelerimizin yeni gerçekliğe uyum sağlaması kritik önemdedir."

"İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİLERİNDE ADALET VAZGEÇİLMEZİMİZDİR"

Çalışma hayatında adalet vurgusu yapan Erdoğan, işçi ve işveren arasında sağlıklı bir denge kurulmasının önemine dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET MESAJI: "TİSK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"

Asgari ücret görüşmelerinin yarın başlayacağını hatırlatan Erdoğan, işverenlere çağrıda bulundu:

"Kimsenin mağdur olmadığı işleyen bir sistem önceliğimizdir. TİSK'in elini taşın altına koymasını bekliyorum. İşçi kardeşlerimize yönelik atılacak her adım kazanç ve bereket olarak dönecektir. Kefenin cebi yok! Dar dünyadan dar bekaya adalet üzerine hayır dualar götüreceğiz."

"TEK BİR EMEKÇİNİN BİLE CANI YANMAMALI"

İş kazalarına değinen Erdoğan, ihmale tolerans gösterilemeyeceğini söyledi:

"İhmal, dikkatsizlik veya kar hırsıyla tek bir emekçimizin bile canı yanıyorsa vebalini hiçbirimiz taşıyamayız."

ENFLASYON VE EKONOMİ MESAJI

Orta Vadeli Program kapsamında enflasyonun düşürülmesinin temel hedef olduğunu belirten Erdoğan:

"Enflasyonda nihai hedefimiz olan tek haneli oranlara mutlaka ulaşacağız."

Genel kurulda yapılan konuşma, çalışma hayatı ve asgari ücret görüşmeleri öncesi dikkatle takip edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —