En düşük emekli maaşının 20 bin TL'ye çıkarılmasının ardından merakla beklenen fark ödemelerine ilişkin açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. SGK, 3 bin 119 liralık Ocak ayı maaş farkının 4 Şubat 2026 tarihinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.
5510 sayılı Kanun'un ek 19'uncu maddesi kapsamında en düşük emekli aylığı 16 bin 881 liradan 20 bin liraya yükseltilmişti. Düzenleme, 2026 yılı Ocak ayı ödeme döneminden itibaren geçerli olurken, yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren fark ödemeleri için tarih netleşti.
SGK'dan yapılan açıklamada, "Emeklilerimize ve hak sahiplerine fark tutarlarını ödüyoruz. Ödemelerinizi gelir/aylık aldığınız banka ve PTT şubesinden çekebilirsiniz. Fark ödemeleri 4 Şubat 2026 tarihinde tahsil edilebilecektir" denildi.
Öte yandan aynı düzenleme kapsamında, istihdamın artırılması ve kayıtlı çalışmanın desteklenmesi amacıyla asgari ücret işveren desteği de 1 Ocak 2026'dan itibaren 1.000 liradan 1.270 liraya yükseltildi.