Tarih: 13.01.2026 15:36

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN İÇİN KRİTİK UYARI: “YENİ REKOR DENEMELERİ KAPIDA”

Facebook Twitter Linked-in

Küresel piyasalardaki dalgalanma ve ülkeler arasında artan jeopolitik gerilimler, altın fiyatlarını yakından etkilemeye devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber canlı yayınında yaptığı değerlendirmelerde piyasalarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Haftanın ilk işlem gününde gram altın ve ons altında yeni rekor denemeleri yaşandığını belirten Memiş, geçen hafta jeopolitik risklerin büyük ölçüde fiyatlandığını ifade etti. Memiş, özellikle İran ve ABD hattında yaşanan gelişmelerin piyasalarda yakından takip edildiğini vurguladı.

"BU SABAHA KARŞI İLGİNÇ BİR ŞEY OLDU"

Canlı yayında konuşan Memiş, piyasaları etkileyen yeni bir gelişmeye dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu sabaha karşı ilginç bir şey oldu. Fed Başkanı Powell, Adalet Bakanlığı'ndan bir celp aldığını ve mahkemeye verildiğini açıkladı. Bunun, Trump'ın Fed binasının yenilenmesiyle ilgili yaptığı eleştirilerle bağlantılı olduğu düşünülüyor."

Powell'ın, "Fed bağımsızdır, görev sürem dolana kadar görevimin başındayım" şeklindeki sert açıklamalarının piyasalarda yankı bulduğunu ifade eden Memiş, bu durumun altın ve gümüş fiyatlarında yeni rekor denemelerine neden olduğunu söyledi.

ALTINDA HEDEF SEVİYELER

İslam Memiş, ons altın ve gram altın için yılın ilk yarısına ilişkin beklentilerini de paylaştı. Buna göre;

hedef konumunda bulunuyor.

"HABER AKIŞINA DİKKAT"

Öte yandan Memiş, Rusya-Ukrayna hattından gelebilecek haberlerin bu kez fiyatlarda geri çekilmeye neden olabileceğini de belirterek, yatırımcıların kısa vadeli dalgalanmalardan ziyade orta vadeli ana trende odaklanmasının daha sağlıklı olacağını ifade etti.

Piyasalarda belirsizliğin sürdüğünü vurgulayan Memiş, temkinli ve kontrollü hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —