Tarih: 29.09.2025 20:50

MANSUR YAVAŞ’TAN BÜYÜKELÇİLERE FİLİSTİN MEKTUBU

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İngiltere, Fransa, Malta, Belçika, Avustralya, Kanada, Portekiz ve Lüksemburg büyükelçilerine mektup gönderdi. Yavaş, söz konusu hükümetlerin aldığı tarihi karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Barışa ulaşmak için önemli bir adım"

Yavaş, mektubunda, "Bu karar, İsrail'in Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı şekilde yıllardır sürdürdüğü işgal ve saldırıların sona erdirilmesi ve kalıcı barışa ulaşılması yönünde çok önemli bir adımdır" ifadelerine yer verdi.

İki devletli çözüm vurgusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, iki devletli çözümün altını çizerek, "İki devletli çözümün gerçekleşmesi yalnızca bölgeye değil, tüm dünyaya barış ve güvenlik getirecektir" dedi.

Gazze'deki insani kriz

Gazze'deki trajediye de değinen Yavaş, "Gazze başta olmak üzere Filistin'in diğer kentlerinde devam eden acıların bir an önce sona ermesini ve 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin Devleti'nin tesis edilmesini temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Yavaş, mektubunu, "Siz Ekselanslarına ve değerli misyonunuza en derin saygılarımı yineliyorum" sözleriyle noktalarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman barıştan yana olacaklarını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —