İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesin ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı. Ateşkese rağmen sert mesajlar veren Netanyahu, Hamas'ın silahsızlandırılması gerektiğini belirterek, aksi halde İsrail'in bu hedefi "zor yoldan" gerçekleştireceğini söyledi.
"Eğer kolay yoldan olursa harika, olmazsa zor yoldan"
Netanyahu, konuşmasında, "Hamas'ın silahsızlandırılması İsrail'in güvenliği için bir zorunluluktur. Eğer bu kolay yoldan başarılabilirse harika. Başarılamazsa zor yoldan başarılacaktır." ifadelerini kullandı.
Trump'a teşekkür etti
Ateşkes sürecine katkılarından dolayı ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür eden Netanyahu, "Bu anlaşma, bölgede istikrarın sağlanması için önemli bir adımdır." dedi.
"Esirler serbest kalacak"
Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılacağını açıklayan Netanyahu, "Bu anlaşma sayesinde esirlerimiz evlerine dönecek. Hayatını kaybedenlerin cenazelerini de ülkeye getirmek için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.
Netanyahu, Hamas'ın ateşkes anlaşmasını İsrail'in askeri operasyonlarının yarattığı baskı sonucu kabul ettiğini öne sürerek, "Terör örgütleri İsrail'in kararlılığını bir kez daha görmüştür." ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.