Tarih: 31.01.2026 14:34

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MEYDAN OKUMA: “29 MART’TA SANDIĞI KURALIM”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için 29 Mart'ta seçim yapılmasını önererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikkat çeken bir çağrıda bulundu. KİPTAŞ Kartal Kaper Sitesi'nin teslim töreninde konuşan Özel, seçim teklifini sert ve iddialı ifadelerle dile getirdi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması halinde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun adaylıktan çekileceğini, kendisinin de siyaseti bırakacağını açıkladı. CHP lideri, "Gel karşımıza çık, sandıkları kuralım. Sen kazanırsan Ekrem Başkan aday değil, ben de siyasette yokum" dedi.

"İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" sözünü hatırlatan Özel, İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanarak bu ezberi bozduğunu savundu. Özel, "İmamoğlu İstanbul'u kazandı, bir sonraki seçimde Türkiye'yi de kazanacak" ifadelerini kullandı.

"BİZ KAZANIRSAK ERKEN SEÇİM SANDIĞINI GETİRECEKSİN"
29 Mart'ta İstanbul'da sandık kurulmasını isteyen Özel, çağrısını "Hodri meydan" sözleriyle tamamladı. CHP Genel Başkanı, "Biz kazanırsak yakamızdan düşeceksin ve Türkiye'ye erken seçim sandığını getireceksin. Kararı İstanbullular versin" diyerek meydan okudu.

Özgür Özel'in bu çıkışı, siyaset kulislerinde erken seçim tartışmalarını yeniden alevlendirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —