CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, İl Başkanı Harun Yıldızlı, Meclis Üyeleri ve yöneticilerde katıldı. İlçe Başkanı Gökhan Orhan kısa selamlama konuşmasında, yapılan çalışmaları değerlendirmeye aldıklarını ifade ederek, “Mahalle öbeği çalışmasıyla Mahalle yönetimlerini oluşturduk. İl başkanımız kongre sonrası startı Gebze’den vermişti. Pandemiden dolayı çalışmalarımızı kuralarla uygun bir şekilde yürütmeye çalıştık. Gebze hak ettiği değere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Tüm Gebzelilerle bir Gebze bilinci oluşturup, kentimizin sorunları için mücadele edeceğiz. Gebze’nin il olmasıyla alakalı önerge vermiştik. Bu Gebze’ye verdiğimiz önemin göstergesi. TBMM’de tek Başkanvekili Kocaeli’den Haydar Bey. Bizim için emeğin kenti Kocaeli önemlidir”dedi.
"CHP MAHALLELERDEN BAŞLAYARAK DEMOKRASİYİ İŞLEYEN TEK PARTİ"
Orhan'dan sonra söz alan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Dünyayı ksıp kavuran pandemi ile uğraşıyoruz. tabi başta sağlık çalışanlarına teşekkür etmemiz gerekiyor. Biz parti olarak pandemi sürecinde tüm önlemleri alıp, vatandaşımız için ne yapabilirizi konuştuk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak mahallelerden başlayarak demokrasiyi işleyen tek partiyiz. bugün burada sizinle bir arada olmamızın nedeni ise Türkiye genelinde eğitisizliği, işsizliği, yolsuzluğu sizinle birlikte değerlendirmek. siz basın mensubu arakadaşlarımızın emeği çok fazla. Biz Gebze'de var olan tüm sorunları konuşmak adına buradayız" sözlerini kullandı.
CHP Gebze Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Grup Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan da, “Bu dönemde Gebze belediyesi zor durumdaki vatandaşlara daha fazla yardım etmeli. İnsanlar çöplerden aş ve iş arıyor. Eğitimde ne yapılıyor, hiçbir program yok. Bilgisayar alabilmek için televizyonlar böyle bir çalışma yapılıyor neden belediye olarak yapılamıyor?” dedi.
Toplantıda gazetecilerin soruları da yanıtlandı.