CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri uçak, ekonomi, gençlerin eğitimi, Kıbrıs meselesi ve deprem bölgelerindeki çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

GÜNDEM 17.11.2025 20:03:00 0
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri uçak, ekonomi, gençlerin eğitimi, Kıbrıs meselesi ve deprem bölgelerindeki çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

20 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Erdoğan, Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında 20 askerimizin şehit olduğunu hatırlatarak, “Kardeş ülkeler başta olmak üzere dünyanın her tarafından taziye ve dayanışma mesajları aldık. Acımızı paylaşan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yangın söndürme uçağında şehit olan pilotu da rahmetle yad eden Erdoğan, kazanın nedenlerini kaza kırım ekibi ve kara kutu incelemesi sonrası şeffaf şekilde paylaşacaklarını belirtti.

EKONOMİ VE SAVUNMA BAŞARILARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere değinerek:

  • 2025 ikinci çeyreğinde kişi başı milli gelir 17 bin dolara ulaştı.
  • Ekim 2025 itibarıyla yıllık ihracat 270,2 milyar dolar ile rekor kırdı.
  • Türkiye, İHA ve SİHA üretiminde dünyada ilk 3 ülke arasında yer alıyor.

Erdoğan, “Sadece ekonomide değil siyasette de reformlar yaptık. Türkiye son asrın en başarılı ve üretken yıllarını yaşıyor” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE VE EĞİTİM ALANINA YATIRIM

Siyasi rakiplerin gençleri siyasi malzeme olarak kullandığını belirten Erdoğan, “Biz gençlerimizi geleceğimiz olarak görüyor, her alanda iyi yetişmeleri için çalışıyoruz” dedi.

KIBRIS MESELESİ VE DEPREM ÇALIŞMALARI

Erdoğan, Kıbrıs konusunda iki devletli çözümü desteklediklerini ifade ederek, KKTC’nin 42. yıl dönümünü tebrik etti. Deprem bölgelerinde ise Adıyaman ve Malatya’da yürütülen konut projelerine dikkat çekti, 11 ilde yılbaşına kadar 453 bin anahtar teslimi hedeflendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmetleri itibarsızlaştırmaya çalışanlara yönelik de sert mesaj vererek, şantiyelerde çalışan mühendislerin emeklerine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

(İHA)

Yorumlar (0 Yorum)
Adınız
E-Posta
Telefon
Yorumunuz
  • Pazartesi 20 ° / 10.3 ° false
  • Salı 20.9 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.8 ° / 13.5 ° Güneşli