İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YATIRIMCISINA KRİTİK UYARI: “PAZARTESİ YÖN DEĞİŞEBİLİR”

Finans analisti İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son düşüşün geçici olduğunu belirterek “Bu seviyeler muhteşem fırsat” dedi.

EKONOMİ 20.03.2026 18:25:00 0
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult
İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YATIRIMCISINA KRİTİK UYARI: “PAZARTESİ YÖN DEĞİŞEBİLİR”

Altın fiyatlarındaki son düşüşü değerlendiren finans analisti İslam Memiş, geri çekilmenin geçici olduğunu belirterek “Bu seviyeler muhteşem fırsatlar sunuyor” dedi. Memiş, özellikle pazartesi gününe dikkat çekerek, ons altında yeniden 4.950-4.970 dolar seviyelerinin test edilebileceğini söyledi.

“BU SEVİYELER MUHTEŞEM FIRSATLAR”

Ons altının uluslararası piyasalarda 4.700 dolar seviyesine kadar gerilemesini “manipülasyon fiyatlaması” olarak nitelendiren İslam Memiş, düşüşte petrol fiyatlarındaki yükseliş ve dolar endeksindeki toparlanmanın etkili olduğunu vurguladı. Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Altın tarafındaki baskı geçicidir. Özellikle altın borcu olanlar ve yatırımcılar için bu seviyeler dikkatle değerlendirilmesi gereken, muhteşem fırsatlar sunuyor.”

“PAZARTESİ YÖN DEĞİŞEBİLİR”

Kritik bir zaman aralığına işaret eden Memiş, altın fiyatlarının yeniden yukarı yönlü hareket edebileceğini belirtti. Petrol fiyatlarında beklenen geri çekilmenin altını destekleyeceğini ifade eden analist, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde, özellikle pazartesi günü itibarıyla ons altında yeniden 4.950 ila 4.970 dolar seviyeleri test edilebilir. Yön değişimi için pazartesi kritik bir gün olacak.”

GRAM ALTIN YORUMU: “7.020 LİRA DÜŞÜK BİR SEVİYE”

Gram altının serbest piyasada 7.020 lira civarında işlem gördüğünü hatırlatan Memiş, bu seviyelerin düşük olduğunu belirtti. Daha önce 7.200 ve 7.300 lira bandını bile ucuz bulduğunu ifade eden analist, mevcut fiyatların yatırımcı açısından önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

“Bugün 7.020 liradan satılan gram altın, ileride çok daha yüksek seviyelerde konuşulacak. Bu fiyatlar yakında aranacak.”

“MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİNDE ARANACAK”

Küresel ekonomideki risklere de dikkat çeken Memiş, enflasyon ve stagflasyon ihtimalinin giderek güçlendiğini söyledi. Altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha yüksek seviyelere çıkabileceğini belirten analist, bugün görülen fiyatların özellikle Mayıs ve Haziran döneminde aranabileceğini ifade etti.

Analist, yatırımcılara panik satışından kaçınmaları ve mevcut seviyeleri uzun vadeli bir perspektifle değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 Yorum)
Adınız
E-Posta
Telefon
Yorumunuz
  • Cuma 7.3 ° / 6.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 7.8 ° / 6.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.8 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı