Kocaeli Valiliği tarafından halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında Kocaeli genelinde yapılan çalışmalar neticesinde; Kocaei İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 13.07.2020 ve 19.07.2020 tarihleri arasında yapmış olduğı operasyonlarda 44 olayda toplam 68 şahsa adli işlem başlattı.Şüpheli şahıslardan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli adli kontrol ile 52 şahıs ise serbest kaldı.
Ayrıca yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde; 62 kg 8 gr esrar, 1 kg 954 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 27 gr metamfetamin, 16 ad ecstasy, 8 ad kenevir bitkisi, 2 gr kokain maddelerinin ele geçirildi.
Bunların yanı sıra Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin Kocaeli genelinde yapmış olduğu operasyonlarda; 1 ad hassas terazi, 2.285.TL (Uyuşturucu Madde Ticaretinden Elde Edildiği Değerlendirilen Para Ele Geçirildi)
Ayrıca Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin aynı tarihler arasında Kocaeli genelinde yapmış olduğu uygulamalar neticesinde; 11 olayda toplam 4 şahsa Adli işlem başlatıldı. Şüpheliler Çıkarıldıkları mahkemede serbest yargılanma ile serbest kaldı.
Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde 1.329 kök kenevir bitkisi 54 gr metamfetamin Uyuşturucu maddeleri ele geçirildi.