Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin yaptırdığı kapsamlı memnuniyet anketi, Derince Belediyesi’nin ilçe genelinde geniş bir toplumsal karşılık bulduğunu ortaya koydu. Ankete göre Derince, araştırmaya dahil edilen ilçeler arasında birinci sırada yer aldı.
Araştırma sonuçlarına göre Derince genelinde vatandaşların yüzde 74’ü belediyeden memnun, yüzde 26’sı ise memnun olmadığını ifade etti. Elde edilen oranlar, belediyenin yalnızca kendi seçmeni nezdinde değil, farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlar arasında da güçlü bir destek yakaladığını gösterdi.
CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİNDEN YÜKSEK DESTEK
Anketin parti bazlı sonuçları ise dikkat çekici veriler sundu. AK Parti seçmenlerinin yüzde 62’si Derince Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olduğunu belirtirken, yüzde 38’lik kesim olumsuz görüş bildirdi. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’de ise memnuniyet oranı yüzde 60 olarak ölçüldü. MHP seçmenlerinin yüzde 40’ı belediyeden memnun olmadığını ifade etti.
Cumhur İttifakı seçmeninin toplamda yüzde 60’tan fazlasının, CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe’nin çalışmalarına olumlu yaklaşması, anketin en dikkat çeken sonuçları arasında yer aldı.
ZAFER PARTİSİ SEÇMENİNDE YÜKSEK MEMNUNİYET
Ankette Zafer Partisi seçmenleri arasında ölçülen memnuniyet oranı yüzde 85 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Bu sonuç, Derince Belediyesi’nin hizmetlerinin ideolojik sınırları aşarak farklı seçmen gruplarına hitap ettiğini ortaya koydu.
YENİDEN REFAH TEK İSTİSNA OLDU
Araştırmada yüzde 50’nin altında kalan tek seçmen grubu ise Yeniden Refah Partisi oldu. Yeniden Refah Partisi seçmenlerinin yalnızca yüzde 45’i belediyeden memnun olduğunu belirtirken, yüzde 55’lik kesim memnuniyetsiz olduğunu ifade etti.
KARARSIZ SEÇMENLERDE DE OLUMLU TABLO
Anket sonuçlarına göre diğer partilerin seçmenlerinin yüzde 84’ü Derince Belediyesi’nden memnun olduğunu dile getirdi. Kararsız seçmenlerde ise memnuniyet oranı yüzde 69 olarak ölçüldü. Bu oran, belediyenin kararsız seçmen üzerinde de önemli bir etki yarattığını gösterdi.
EN YÜKSEK MEMNUNİYET CHP SEÇMENİNDE
Beklendiği üzere en yüksek memnuniyet oranı CHP seçmenleri arasında görüldü. CHP’li seçmenlerin yüzde 94’ü Derince Belediyesi’nin çalışmalarını olumlu bulurken, yalnızca yüzde 6’lık bir kesim olumsuz görüş bildirdi.
GENEL MERKEZ’DE DE DİKKAT ÇEKTİ
Özellikle Cumhur İttifakı seçmeninin büyük bölümünün CHP’li bir belediyeden memnuniyet duyduğunu ortaya koyan anket sonuçlarının, CHP Genel Merkezi’nde de dikkatle değerlendirildiği öğrenildi. Derince Belediyesi’nin elde ettiği bu tablo, yerel yönetimde kapsayıcı ve hizmet odaklı yaklaşımın seçmen tercihlerinin ötesinde karşılık bulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.