23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.
Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
Nasıl güzeldi çocukluğumuzdaki Nisan heyecanları, aylar önceden hazırlıklar yapılırdır.O günü coşkulu bir şekilde bütün ailece kutlardık.
Önce coşkumuz elimizden alındı her 23 Nisanda stadyumlar şenlik alanına dönerdi ve inanılmaz gösteriler renkli bayramı bayram gibi çocuklarla kutlardık. Çünkü çocuk bayramıydı ve çocuklarımız hakkını vererek kutluyorlardı. O güzelim gün elimizden gitti sonrasında törenler kaldı. Âmâ bu son iki senedir de çocukların olmadığı sade bir tören ve mesafeli sesiz sedasız bir 23 Nisan kutlar olduk. Umarım en kısa zamanda ülkece o eski coşku ve kalabalıklarımıza kavuşur ve sonrasında umarım stadyumları dolduran o eski 23 Nisan coşkumuza kavuşuruz.
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Milletimizin ve çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
Atatürk diyor ki:
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu millet in başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
Sevgiyle Kalın
Kişisel Gelişim Uzmanı
Remziye Özpolat
Ozpolatdanismanlik.com
Ozpolatdanismanlik.gelisim@gmail.com
0533 954 33 36