KEMAL AK


ULUSAL EGEMENLİK

‘Ulusal Egemenlik bir milletin en önemli hazinesidir. Şunu unutmayın ki; Aydınlanmayan toplumlar emperyalizmin kölesi olmaya mahkumdur. Kendi dilleri yerine emperyalistlerin dilini konuşan, onların belirlediği yasalara göre yaşayan 3. dünya ülkeleri  bunun en büyük örneğidir.


‘Ulusal Egemenlik bir milletin en önemli hazinesidir. Şunu unutmayın ki; Aydınlanmayan toplumlar emperyalizmin kölesi olmaya mahkumdur. Kendi dilleri yerine emperyalistlerin dilini konuşan, onların belirlediği yasalara göre yaşayan 3. dünya ülkeleri  bunun en büyük örneğidir.
Konuyu  uzatmadan Anadolu da vaar olma mücadelesinden bahsedecek olursak, Nazım Hikmet’in dediği gibi ‘’dört nala gelip uzak Asya’dan’’ Anadolu’nun bağrına bir kısrak başı gibi uzanan bu mazlum millet, yüzyıllarca ‘’PADİŞAHIM ÇOK YAŞA’’ dese de, Padişaha kafa tutan bir Dadaloğlu,  Bolu beyini dize getiren  bir Köroğlu her zaman içinden çıkmıştır.
Ulusun Egemenlik mücadelesi resmi olarak 1876’da Meşrutiyet ve  Meclisi Mebusan ile başlamış, 1909’da  2. Meşrutiyetle devam  etmiş  ancak 23 Nisan 1920’de tam anlamıyla vücut bulmuştur. Çünkü, padişahın gölgesinde demokrasi arayan ilerici düşünceler ya padişahın yetkilerine takılmış yada birilerinin işine gelmediği için oradan oraya sürülmüştür, bu açıdan 23 Nisan 1920’yi  diğerlerinden ayıran en önemli faktör meclisin sırtını hanedana değil Türk Milletine dayamasıdır.
23 Nisan Saltanat sistemini yıkmış, sırf adamın biri Osmanoğlu sülalesinin mensubu diye bir milletin kaderini belirleme hakkını o kişilerden almış, bu hakkı Milletin kendine vermiştir. Bununla da kalmamış 23 Nisan’ın yarattığı TBMM bugün önemi unutulsa da milletin yararına bir çok devrimler gerçekleştirmiş, yasalar çıkartmıştır.
Şunlar İyi Bilinmeli Ki; 
23 Nisan ; ’Bağımsızlık Benim Karakterimdir’’  ‘’ Ben Anasız Babasız yaparım da Meclis olmadan  yapamam’’  diyen mazlum milletlerin  bayramıdır.
23 Nisan; bu memlekette konuşma hakkı olmayan nalbant  Mehmet’in , Tesviyeci Hasan’ fakir köylü Hatce kadının bu ülke için bir şeyler diyebilmesidir.
23 Nisan; Ortak karar alma, memleket için tartışma, demokrasiye inanma savaşıdır.
23 Nisan; Korporatifler kuran köylünün bir araya gelerek ortak üretimin önemini anlamasıdır.
23 Nisan; İşçi Sendikalarının teminatıdır, Fabrikalardır.
23. Nisan;  Kadının Seçme Seçileme hakkını kazanmasında en önemli mercidir.
23 Nisan; Köy enstitülerinin kurulması, harf devriminin gerçekleşmesi,  yabancı okulların millileşmesidir.
23 Nisan; Toprak reformudur, topraksız köylünün umududur.
23 Nisan; Kabotaj Bayramının ilanıdır, Denizlere hakimiyetdir.
23 Nisan; 1974 de Kıbrıs’tır 1939 da Hatay’dır.
23 Nisan; Mustafa Kemal’dir Cumhuriyet’tir.
Yani, 23 Nisan Türk Milletinin toplumsallaşmadaki en önemli miladı, milletin tarihteki en önemli virgülüdür. Bu bayram ; Dünya dönerken, takvimler  ileri, ileri atarken, geriden medet umanların bayramı değil, İlerici Aydınlık nesillerin bayramıdır. Kutlu Olsun…